First Lady of Poker Berkongsi Pemikirannya Tentang Kematian Duta Kegemaran Poker

Sekarang, anda mungkin pernah mendengar bahawa Mike Sexton meninggal dunia pada 6 September akibat kanser prostat. Dalam ruangan hari ini, saya ingin menghormati Mike, serta apa yang akan menjadi warisannya.

Saya pertama kali bertemu Mike pada tahun 80-an. Pada masa itu, dunia poker agak kecil. Kami berdua bermain poker untuk hidup jadi laluan kami banyak bersilangan. Anda yang hanya menontonnya mengulas di TV mungkin tidak menyedari betapa hebatnya dia seorang pemain. Mike mempunyai lebih daripada $6.5 juta dalam kemenangan, dan angka itu tidak termasuk permainan tunai berkepentingan tinggi yang dia kalahkan secara tetap. Dia mempunyai gelang WSOP dan kejuaraan WPT untuk namanya.

Pada pertengahan tahun 90-an, saya meminta Mike menjadi kolumnis untuk Card Player (saya adalah penerbit pada masa itu). Mike sangat baik, sebenarnya, dia tidak pernah lupa bahawa saya memberinya permulaan dan pendedahan kepada dunia poker dan dia menghabiskan 25 tahun seterusnya mengucapkan terima kasih kepada saya kerana melakukannya. Saya selalu memberitahunya bahawa saya mungkin telah membuka pintu untuknya, tetapi dia berjaya melaluinya dan membuat kehidupan dalam industri poker untuk dirinya sendiri. Lajurnya disukai oleh peminat poker di seluruh dunia.

Hampir semua orang dalam poker akan bersetuju bahawa Mike adalah duta terbesar permainan. Visinya untuk poker tidak terhad, sentiasa berharap dan optimis. Malah, Mike adalah pemain poker pertama yang mendapat tajaan (syarikat pakaian La Mode).

Download Game : https://mega888online.com/

Dia merancang dan menganjurkan tontonan paling hebat dalam poker pada masa itu, Kejohanan Juara-Juara asal yang diadakan di Las Vegas pada tahun 1999. Saya masih ingat orang memberitahu Mike ia tidak boleh dilakukan, tetapi mereka tidak tahu betapa teguhnya Mike. apabila dia memikirkan sesuatu.

Mike menetapkan peraturan TOC asal supaya cukup berprestij. Untuk layak menyertai, pemain mesti layak dengan memenangi kejohanan yang mempunyai pembelian masuk $200+ pada tahun lalu. Dia mahu semua nama besar di sana supaya dia juga melayakkan semua pemenang gelang WSOP. TOC adalah rekod untuk penyertaan kerana hampir 700 pemain mengenakan yuran penyertaan $2,000, salah satu pembelian terbesar yang pernah ada pada masa itu.

Ia adalah acara kelas pertama. Saya masih ingat bagaimana Mike kelihatan kacak dengan tuksedonya. Para pemain berbaris membawa bendera negara mereka mengikut lagu We Are The Champions oleh Queen. Saya masih ingat perasaan merinding dan bangga yang saya alami hari itu untuk menjadi sebahagian daripada dunia poker. Mike juga mempunyai ruang untuk pemain poker berseronok dan mendapat sebuah band yang bermain untuk keseronokan menari kami. (Mike ialah seorang penari yang hebat. Dia dan adiknya Tom malah boleh membuat saya kelihatan seperti saya tahu apa yang saya lakukan.)

Author: Jerrico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *